Korfbal bij de korfbalvereniging THOR uit Harmelen wordt momenteel met groot enthousiasme gespeeld door 7 jeugdteams in de leeftijdscategorie van 5 tot 18 jaar. Om onze huidige jeugd bij THOR extra te stimuleren en om de aantrekkelijkheid te verhogen voor de niet sportende jeugd om bij ons te komen korfballen heeft de korfbalvereniging THOR een Jeugdplan ontwikkeld wat wij gaarne aan elke belangstellende met plezier willen toelichten.

In dit Jeugdplan staan twee doelstellingen. Ten eerste het niveau van onze korfballende jeugd te verhogen door het aanstellen van een enthousiaste jeugdtrainer  De tweede doelstelling is de opdracht die onze jeugdcommissie kreeg om het al zo gewaardeerde sociale gebeuren buiten de korfbalsport verder uit te breiden. Naast het jaarlijks terugkerende THOR-kamp, de disco- en filmavonden, de georganiseerde speurtochten en de spel- en thema avonden (o.a. Sinterklaasfeest) zal de variëteit van- en het aantal activiteiten toenemen.

Korfbal is een sport voor iedereen en voor elke leeftijd! Een korfbalploeg bestaat uit acht spelers, waarvan vier jongens en vier meisjes. Korfbal is dus de enige gemengde team balsport in de wereld.! Deze niet-agressieve sport is uitermate geschikt als schoolsport aangezien jongens en meisjes kunnen samenspelen in dezelfde ploeg. Jongens en meisjes bouwen samen een spel op en spelen samen in een team. De jongens dienen dus rekening te houden met de meisjes en omgekeerd. Niet alleen organisatorisch maar ook pedagogisch is het gemengde karakter zeer belangrijk. Het gemengd samenspel is perfect mogelijk, aangezien meisjes nooit hun krachten behoeven te meten met jongens of omgekeerd.

Korfbal gaat spelverruwing op doelmatige wijze tegen, lichamelijk contact is bij korfbal verboden. Hierdoor wordt ruw spel tegengegaan. Deze spelregels bieden een buitengewone vorm aan van fairplay, wat korfbal een extra opvoedende waarde geeft, die zeker in schoolverband nagestreefd kan worden.

Korfbal bezit alle elementen van een algemene en veelzijdige lichaamsontwikkeling, een korfbalspeler moet snel starten, lopen, plotseling stoppen, wenden, springen en bukken. De veelzijdigheid van de bewegingsvaardigheden samen met een specifieke balvaardigheid maakt dat korfbal het kind harmonisch ontwikkelt in zijn spierkracht, coördinatievermogen en uithoudingsvermogen.

Tenslotte: wilt u meer informatie over onze korfbalvereniging THOR of betreffende ons Jeugdplan of bent u bereid ons Jeugdplan te ondersteunen, neem dan contact op met Jaap van Veen of Gert-Jan Catsburg, email: clubvan50@kvthor.nl

Club van 50 Thema avond
vr mei 16 @20:00 - 23:00