Home kv Thor

De jongens en meisjes van de F1 stonden afgelopen zaterdag 12 oktober tegen over een uitdagende tegenstander van Koveni in Nieuwegein. Hoewel de tegenpartij sterker oogde, was er geen sprake van spanning. De spanning die er was, kwam door de scheidsrechter die een aantal minuten te laat op het veld aanwezig was.
De start was pittig. De tegenpartij scoorde al snel. Maar onze ploeg bleef moedig weerstand bieden. Zo was het dat Ezra de eerste tegen score maakte en de tegenpartij daarmee even uit balans wist te brengen. De stand was daarmee gekomen op 8 - 1. De energie werd daardoor versterkt bij onze F-jes en deze grepen hun kansen. Met goed overgooi werk van Milan, Ezra en Ivan en met tussendoor verschillende tactisch uitgevoerde ongeplande kopballetjes door o.a. Mette en Bienne, domineerden ze even kort de wedstrijd. Echter de tegenpartij bewees ervaren. Maar wederom lieten onze jongens en meisjes hun kracht zien toen Ivan de tweede tegen score maakte. De rest van de wedstrijd hebben onze jongens en de meisjes goed gespeeld en kansen proberen te benutten. Helaas moesten ze ondanks dat, de overwinningszegen aan de tegenpartij geven.

As woensdag 16 oktober is de laatste training op het veld voor de jeugd. Voor de senioren zal Harry aangeven wanneer de laatste veldtraining is.

Trainingen Zaal

De eerste training in de zaal is op woensdag 6 november.
De trainingstijden zijn als volgt:

Woensdag
17.00-18.00 D1 + E1 + E2 + F1 + Kangoeroes
18.00-19.00 C1 + B1
19.00-20.00 A2 + A1
20.00-21.15 wedstrijd Midweek (20/11, 18/12, 22/1, 5/2, 12/2, 11/3 en 18/3)
21.15-22.30 Senioren

Wanneer Midweek uit speelt (alle andere trainingsdata dan hierboven benoemd) trainen de Senioren van 20.00-21.30

Maandag (1e training 11 november)
18.45-19.45 A1 + A2
21.30-22.30 Senioren

Wanneer je niet aanwezig kunt zijn bij een training of wedstrijd meld je je ruim op tijd af bij je trainer.

De afgelopen weken is gebleken dat er regelmatig spelers afzeggen voor de wedstrijd, omdat er een weekendje weg is gepland, of vanwege andere verplichtingen. Wedstrijden kunnen hierdoor niet doorgaan. Naast dat dit extra werk oplevert om de wedstrijd te verplaatsen, is dit natuurlijk ook erg jammer voor de teamgenootjes, die wel rekenen op een wedstrijd.
Om dit zo veel mogelijk te voorkomen willen we vragen om weekendjes weg/andere verplichtingen zo veel mogelijk op momenten te plannen dat er geen korfbalwedstrijden zijn gepland.

Zaterdag 5 oktober mocht THOR F1 in Harmelen aantreden tegen Viko F2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat beide teams nog niet eerder dit seizoen een wedstrijd wist te winnen.
Helaas kon Milan niet meedoen, omdat hij ziek was. Gelukkig wilde Tess aanwezig zijn als superspeler, bedankt Tess!
De eerste aanval van THOR bleek een hele goede. Na goed vergooien scoorde Mette het eerste doelpunt, waardoor we met 1-0 voor kwamen. THOR speelde goed samen en had mooie kansen. Toch was het Viko dat wist de scoren. Gelukkig wist Ezra met een mooi schot THOR weer op voorsprong te brengen. Na rust kwam Viko goed uit de startblokken, zij scoorden de gelijkmaker. Door goed samenspel van Bienne, Ezra, Ivan en Mette wisten Ezra nog 2 keer te scoren, waardoor de stand 4-2 werd. Viko scoorde nog een keer, wat weer spanning in de wedstrijd bracht. Met nog een mooi doelpunt van Ivan werd de wedstrijd beslist, de einduitslag is 5-3. Iedereen was erg trots op deze mooie prestatie!
Volgende week wacht een moeilijke wedstrijd tegen Koveni om 12.30 in Nieuwegein. We kunnen alle support gebruiken, wees allen welkom!
 

De wedstrijd THOR 1 - Eureka 1 zal starten om 16:00 uur

Op zaterdag 28 September reisden we af naar Gouda voor onze volgende wedstrijd. Het was een bewolkte dag, maar gelukkig hebben we de wedstrijd droog kunnen spelen! We begonnen vol power en enthousiasme aan de wedstrijd, maar helaas wist Gemini F1 al binnen 1 minuut te scoren, toch lieten we ons hierdoor niet uit het veld slaan en begonnen de druk op te voeren, door goed verdedigingswerk van Milan, Bienne, Ivan, Ezra en Tim. De invalcoach Yoni moedigde ons aan en ook de ouders aan de kant lieten van zich horen.
Tijdens de rust sprak de coach ons bemoedigende woorden toe, waarna we weer vol goede moed het veld opgingen. We speelden de ballen naar elkaar over, maar helaas wist Gemini ook veel ballen te onderscheppen, waardoor zij een aantal doelpunten konden maken. In het laatste kwart werd er, door THOR F1, veel op de korf geschoten, helaas zonder punt. Maar gelukkig wist Ivan er op het laatste moment nog 1 te scoren waardoor het resultaat: 15 - 1 was. Helaas verloren,  maar... we gaan vol goede moed verder!!
Komt u / jij ons aanmoedigen as. Zaterdag 5 Oktober, we spelen dan een thuiswedstrijd om 09.45 uur!
 
Afgelopen zaterdag speelde THOR F1 hun wedstrijd tegen Victum, helaas zonder de afwezige Ezra. Vol spanning arriveerden de spelers van THOR ruim op tijd in Houten. Er was op de training goed geoefend onder leiding van Julia en Toscha, dus de F1 begon vol goede moed aan de wedstrijd.
Na ongeveer 15 minuten korfballen schoot Ivan een van zijn eerste schoten mooi raak, waardoor THOR op 1-0 voorsprong kwam. Deze voorsprong wisten ze tot rust goed vast te houden, onder andere door mooi verdedigend werk van Milan en Mette. Ook Bienne deed erg haar best, maar desondanks wist Victum terug te komen tot 1-1 en zelfs op voorsprong te komen met 2-1.

Voor alle kinderen van THOR F1 was afgelopen zaterdag, 14 September, een spannende dag.
Voor het eerst speelden zij een wedstrijd op eigen veld tegen Tempo F1. Na nog even goed geoefend te hebben, ging de wedstrijd beginnen. De eerste 10 minuten liep het gelijk op, maar daarna werd Tempo sterker en schoten veel op de korf. THOR F1 kwam achter te staan, maar lieten zich daardoor niet uit het veld slaan en speelden dapper verder.
Superspeler Bienne kwam in het spel en met man/vrouw en macht werd er verdedigd door Ivan, Milan en Ezra. Mette probeerde steeds in de korf te schieten en dat had resultaat.
De uiteindelijke uitslag was 1-8. De F1 heeft heel goed gespeeld en gaan vol goede moed door naar de volgende wedstrijd as. zaterdag uit in Houten.
Komen jullie hen aanmoedigen?!

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Beste (ouders van) leden,

Vanaf dit seizoen gaat er het één en ander veranderen op het gebied van afmeldingen. De afmeldingen werd voorheen bij Manon Gerritsen gedaan. Vanaf dit seizoen mogen de afmeldingen bij de trainers/coaches gedaan worden. Zij regelen zelf voor hun team vervangers. Graag wel voor de dinsdagavond van de wedstrijd, want Manon blijft nig wel het aanspreekpunt omtrent het eventueel verplaatsten van wedstrijden.
Als er nog vragen zijn, stel deze gerust door een mailtje te sturen naar wedstrijdsecretariaat@kvthor.nl

Alvats bedankt namens de wedstrijdsecretaresse,

Manon

De trainingstijden zijn bekend en staan vermeld bij de teams (Competitie -> Teams -> Kies het juiste team). De senioren en beide A-teams starten vanaf maandag 19 augustus in overleg met de trainers.

De trainingen van de overige jeugdteams starten op woensdag 28 augustus. Nog niet alle trainers/coaches zijn bekend. De namen volgen zo snel mogelijk.

Agenda

Geen evenementen

Kantinezaken

Woensdag 16 oktober 2019

Kantinedienst:

20:15 - 21:30 : THOR A1

Zaterdag 19 oktober 2019

Kantinedienst:

09:15 - 12:15 : Demi & Lieke

Uitslagen

THOR 1 - ESDO 1 13 - 9
TOP 10 - THOR 2 11 - 7
Fortis. MW1 - THOR MW1 16 - 11
atlantis A1 - THOR A1 8 - 7
kz Danaïden A3 - THOR A2 8 - 8
OVVO B4 - THOR B1 5 - 10
Kios C3 - THOR C1  1 - 3
ESDO D2 - THOR D1 0 - 16
DOS E1 - THOR E1 1 - 4
HKC E1 - THOR E2 11 - 0
Koveni F1 - THOR F1 28 - 2

realisatie: oscreative webdesign