Home kv Thor

Nieuws

Sponsorkliks

Zaterdag 9 februari moest THOR A1 aantreden tegen ESDO A1 in de thuishaven. 
De spelers en coaches wisten dat het een moeilijke opgave zou worden om deze wedstrijd te winnen.
Helaas waren er een aantal basisspelers geblesseerd, afwezig of ziek. Waardoor we niet op volle sterkte konden starten. Gelukkig waren onze redders in nood: Janne en Hannah wel aanwezig om het team te versterken. 
De wedstrijd begon en direct zagen we dat THOR A1 het moeilijk zou krijgen. Pasingen kwamen niet aan, doordat ESDO goed in de ballijn verdedigden. Al vrij snel kwam THOR A1 op een 0-4 achterstand. Na een paar tips en aanwijzingen van de coaches, wist THOR de bal wat langer in bezit te houden en begon THOR ook te scoren. Lisa, spelende als heer, maakte de eerste kans voor THOR gevolgd door twee schoten van Tess en Jochem. ESDO voelde THOR weer in op hun hielen zitten en scoorde vrij snel weer. THOR A1 ging met een achterstand van 4-8 de rust in.
In de rust werd verteld dat THOR A1 zich goed herpakte. Helaas was Wout ziek aan de wedstrijd begonnen en kon echt niet meer. We moesten, wegens gebrek aan reserves, met zeven man verder. 
De tweede helft begon en helaas vielen de eerste vijf doelpunten bij ESDO door de korf.
Ondanks de tegendoelpunten had ESDO het best moeilijk tegen drie personen spelen in een vak. De dames konden met gemak onder druk schieten, helaas kwamen daar geen doelpunten ukt. Jochem ving in dat vak een hoop ballen af en wist zelfs nog zijn trucje onder de korf uit te voeren en na drie keer scheepsrecht scoorde hij hem eindelijk! 
De tweede helft heeft THOR A1 goed gespeeld, maar helaas te weinig doelpunten om de wedstrijd te doen winnen. De eindstand was 7-15.
9 maart heeft THOR A1 om 12:45 uur thuis zijn volgende wedstrijd tegen SDO A2 uit Kamerik. In die tussentijd zal de A1 hard trainen om nog beter te worden!
Doelpunten: Tess (3), Jochem (2), Jannika (1) en Lisa (1).
 
Zaterdag 2 februari ’19 speelde THOR A1 alweer hun 2e uitwedstrijd van het nieuwe jaar. De A1 speelde tegen de nummer 6, OVVO A3. De vorige keer dat de A1 tegen hen moest spelen, wonnen ze ruim 22-10, dus erg gespannen waren ze niet. Voor de wedstrijd bleek het dat we een Spaanse scheidsrechter hadden, waardoor zij alles in het Engels met de teams moest communiceren. 
Toen om 12.15 de wedstrijd begon , werd gelijk de eerste aanval van THOR benut door Lisa, die een mooi schot scoorde. Helaas veroorzaakte het verdedigingsvak die aanval daarna een strafworp voor OVVO, waardoor het 1-1 werd. Na 2 tegendoelpunten en doelpunten van Jannika en Lisa stond het weer 3-3. Vanaf dit moment begon THOR een beetje uit te lopen tot 3-10. OVVO scoorde echter nog 2 tegendoelpunt, waardoor THOR A1 met een 5-10 de rust inging.

THOR F1 ging snel en enthousiast van start en al snel was het 1-0, door een mooi doelpunt van Robin. Daarna volgden de doelpunten zich snel op, al waren er wel een hoop doelpogingen voor nodig. Alle spelers van THOR F1 zaten goed in de wedstrijd en waren heel fanatiek. Ook de ouders aan de kant waren heel fanatiek in het aanmoedigen van hun kinderen.
Er werden de nodige meters gerend om bij de bal te komen, ook werd er overgespeeld door het team. Janne, de coach, bleef haar team aanmoedigen om de score op te drijven.
Het was weer een boeiende wedstrijd! De doelpunten deze wedstrijd zijn gemaakt door: Robin, David, Evi en Megan.
De uitslag was: 13-2.
Op naar de volgende wedstrijd! Als het zo doorgaat, is de kans groot dat we in de volgende wedstrijd (in Maart) kampioen kunnen worden! Komt u / jij weer aanmoedigen?
 

We zijn al weer even onderweg in de zaal. Het vlaggenschip van THOR staat er goed voor. Ook andere teams van THOR zijn nog volop in de strijd voor het kampioenschap. Vaak verschijnen hiervan leuke verslagen op de facebookpagina en website van THOR.  

Als bestuur zijn we druk bezig in en om de kantine. We zijn bezig met een scorebord, de nieuwe kunstgrasvelden, NL-doet-ag om zo weer verfmaterialen te krijgen en een mobiele pin. Een vernieuwd plafond en nieuw meubilair staan ook nog op de planning, maar we kunnen niet alles tegelijk uit voeren.
Verder zijn is het geweldig om te kunnen melden dat Manon haar intrede heeft gedaan bij de TC,  Arja de zaalhuur gaat doen en opper Kangaroo wordt. Gert-Jan vond het zo leuk om roulerend lid te zijn in de kascommissie, dat hij zich volgend jaar ook heeft aangemeld. Lida wordt de vervanger van Cornelis (Cornelis dank voor alle jaren) als vast lid van de commissie samen met Wim. 

We zijn erg blij dat er weer grote animo is voor het THORkamp. Als je nog mee wilt, moet je heel snel zijn (voordat je te laat bent)!

De TC gaat 15 februari een avond organiseren voor alle trainers en andere geïnteresseerden over waar je op moet letten als je verschillende jeugdteams traint. Houd de site goed in de gaten! Hier komen ook de data op van NL-doet actie (we willen toch allemaal weer een frisse start op het veld), stroopwafelactie, en nog veel meer leuke activiteiten. 

Vergeet verder niet dat wekelijks op maandag de papiercontainer aan de Uitweg staat. De opbrengst hiervan is voor THOR. 

Het bestuur

Zaterdag 26 januari had THOR 1, gesponsord door “Het Wapen van Harmelen”, een thuiswedstrijd tegen Amsterdam 1. Amsterdam had tot nu toe 2 wedstrijden gewonnen en 3 verloren, en leek van te voren een tegenstander waarvan het 1e van THOR zou gaan winnen.
Van te voren had de coach, Jasper van Peursem, aangegeven dat de scheidsrechter van het fysieke spelletje houdt en daar dus niet snel voor zou gaan fluiten. 
Vanaf de eerste minuut bleek al dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden want na de eerste minuut stond er al een stand van 2-1 op het scorebord. Het ging gelijk op en de teams gingen de rust in met 13-10. Een eerste helft met veel doelpunten, een leuke helft om naar te kijken en met beslissingen van de scheidsrechter die soms nogal als bijzonder werden gezien.
De tweede helft begon voor THOR 1 slecht, met 3 tegendoelpunten wat een gelijke stand betekende. Vanaf dat moment bleef het steeds gelijk. Met nog 20 minuten op de klok stond er een score van 15-15 op het scorebord en op dat moment wist Amsterdam hun eerste voorsprong te pakken. THOR 1 kwam niet makkelijk meer tot score en het duurde daarom ook 16 minuten totdat zij weer tot scoren kwamen. Uiteindelijk maakte Matthias, met nog 2 minuten te spelen, de gelijkmaker en dit was ook gelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand was 17-17 en dit voelde bij THOR 1 toch echt wel als een verlies. THOR 1 heeft in de eerste helft een goede wedstrijd gespeeld met veel doelpunten en in de tweede helft gewoon te weinig gescoord om de winst weten te pakken. Een wedstrijd die door iedereen als erg spannend werd ervaren.
Zaterdag 2 februari speelt THOR 1 weer een uitwedstrijd, deze keer tegen Fluks 1 in Noordwijk. Een wedstrijd waarbij de punten mee naar huis genomen moeten worden. 
En oja WIJ BLIJVEN HIER!!!!
Doelpunten: Matthias (6), Dylan (3), Fleur (3), Damian (2), Lars (1), Linde (1), Lieke (1)
 
Zaterdag, 19 januari j.l, was het voor THOR 1 weer tijd voor een uitwedstrijd. Ditmaal in Amsterdam tegen Vlug&Vaardig. Deze 2 ploegen zijn altijd aan elkaar gewaagd en zorgen dan ook voor 
mooie en spannende wedstrijden. Ook dit keer wist THOR dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden.
Na het startsein van een goed fluitende scheidsrechter liep de wedstrijd gelijk op. Sylvana van Schaik wist de score direct te openen met een mooie doorloopbal. Vlug&Vaardig wist hier ook direct op te antwoorden waardoor het al snel 1-1 stond. Vlug en vaardig weet vervolgens uit te lopen naar een 7-4 op het scorebord. Gelukkig weet THOR door goed en vooral rustig spel met de score mee te komen waardoor er de rust ingegaan wordt met een gelijke score van 7-7.
 
In de rust wordt er door de coach Jasper van Peursem benadrukt dat THOR vooral zo door moet gaan met spelen. Zowel aanvallend als verdedigend staat het goed. We maken weinig overtredingen 
dat is positief. Met deze peptalk gaat THOR met een opgeheven hoofd de 2e helft in.
 
In het eerste gedeelte van de 2e helft loopt de score weer gelijk op. Wat blijft het een spannende wedstrijd. Vlug&Vaardig weet vervolgens weer uit te lopen naar een 16-12 tussenstand. Er is dan nog een kleine 10 minuten te spelen. Maar THOR zal THOR niet zijn als ze weten er nog een tandje bij te zetten. THOR blijft goed spel leveren en weet zo met een aantal goals weer dichterbij te komen tot een gelijke stand van 16-16. Een spannend slot van de wedstrijd is wat volgt. Vlug&Vaardig weet het goed uit te spelen en de tijd goed te rekken. Helaas is het dan ook zo dat Vlug&Vaardig in de laatste seconden nog een goal weet mee te pakken waardoor de wedstrijd eindigt in een 17-16 overwinning voor Vlug&Vaardig.
 
Score: Matthias (6), Damian (1), Dylan (3), Lars (1), Damaris (3), Linde (1), Sylvana (1). 
Zaterdag 19 januari gingen we de wedstrijd met een klein beetje spanning tegemoet. De tegenstander, Tempo F3, had namelijk net als ons nog geen wedstrijd verloren. Daarnaast moesten we vandaag ook Mette, David en Robin missen. Maar gelukkig is ons team met ingang van deze week versterkt met de komst van Fenna, dus gingen we met 5 spelers van start. Vandaag werden we gecoacht door Gabrielle, de moeder van Evi!
Gelijk vanaf de start was te merken dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Door de goede verdediging van beide teams, waren er weinig kansen. Maar daar kwam in de 7e minuut verandering in na een prachtig afstandsschot van Jozua. Niet lang daarna scoorde Evi 2-0. Vrij snel na de start van de 2e 10 minuten scoorde Tempo 2-1. Maar na 2 mooie treffers van Evi gingen we met 4-1 de rust in.
Na de rust bracht Tempo een 5e speler in en dit leverde hen 2 punten op. Maar door de goede verdediging van onder andere Mees en Fenna en door 2 mooie treffers van Megan bleef er een verschil van 3 punten tussen beide partijen. In de laatste 10 minuten, waar de kansen van THOR zich achter elkaar opvolgden, zorgde Jozua tenslotte voor de mooie eindscore van 7-3. 
Mede dankzij de aanwijzingen en aanmoediging van coach Gabrielle heeft THOR F1 een fantastische wedstrijd gespeeld. We zijn weer trots op ze!
Na een kerstvakantie met gezelligheid, oliebollen en laat opblijven mocht THOR F1 aantreden tegen KVA in Amstelveen.
De wedstrijd begon rustig. Beide teams moesten wennen aan het veld, dat groter was dan gewend. Na 10 minuten spelen was de stand 1-0 voor THOR, gescoord door Megan. Coach Jochem, die zijn werk uitstekend deed, bracht wissels in en het tweede kwart begon.
De doelpunten begonnen te vallen. In rust was de voorsprong opgelopen naar 9-0 door treffers van David, Evi, Megan en Jozua. Wat gedurende de hele wedstrijd opviel was de goede verdediging van THOR. Door goed bij de tegenstander te blijven, konden zij bijna niet overgooien. Mette verloor haar tegenstander geen moment uit het oog en Robin wist vaak heel snel een bal van KVA weg te tikken en te onderscheppen.
Na rust bleef THOR goed spelen. De eindstand werd uiteindelijk 16-1 voor THOR. Opmerkelijk detail: KVA had een scoringspercentage van 50%! Een tegenstander om in de toekomst in de gaten te houden...
Komende week speelt THOR F1 om 13.00 uur thuis tegen Tempo F3. Dit beloofd een zeer spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen hebben in de zaal nog geen wedstrijd verloren.
Kom allemaal naar sporthal de Kroon om THOR F1 naar de overwinning te juichen!
 
Twee teams die beide enkel overwinningen achter hun naam hebben staan komen samen op 15 December voor een spannende krachtmeting. THOR 1, gesponsord door 'Het Wapen van Harmelen', speelt tegen SDO Hillegom 1 om te zien wie de koppositie pakt.
Vanaf minuut één is het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Aanvallen over en weer leveren geen doelpunten op in de eerste momenten van de wedstrijd. Pas na 10 minuten weet SDO het eerste punt te pakken, waarna Damaris Kuiken snel reageert voor een stand van 1-1. SDO creëert vervolgens een kleine voorsprong tot 3-1, maar THOR 1 laat al snel van zich horen en brengt de score terug tot 3-3. De gehele eerste helft gaat het gelijk op, maar na 30 minuten weet THOR 1 toch een voorsprong te pakken en de scheids fluit voor rust met een voorsprong van 7-9.
Na een waarschijnlijk flinke peptalk in de kleedkamer van SDO besluiten ze de achterstand snel goed te maken. Zo wordt ook de tweede helft een strijd met afwisselend doelpunten aan beide kanten. Wanneer SDO 8 minuten voor tijd de voorsprong pakt met een stand van 16-14, begint het zweet bij THOR 1 uit te breken. Gelukkig was Dylan Burggraaf er klaar mee en besloot er vlak voor het einde twee doelpunten in te schieten. Zo eindigt deze spannende wedstrijd op een gelijke stand van 16-16.
THOR 1 heeft de komende weken geen wedstrijd. Zij mogen in het nieuwe jaar weer hun zegje doen  in sporthal de Kroon op 12 Januari tegen DOC 1.
Op 15 december speelde THOR A1 tegen SDO A2 in Kamerik. Na de vorige nederlaag tegen ESDO A1 was de A1 er vandaag op gebrand te winnen.
Om 18.00 stipt ging het fluitsignaal en begon de wedstrijd. De eerste aanval van THOR liep gelijk goed en eindigde dan ook in een strafworp, die zelfverzekerd werd benut door Tom. Daarna maakte ook Tess de 2-0 door de vele ruimte die haar tegenstander haar gaf. SDO scoorde helaas ook weer 2 punten erbij, waardoor de stand 2-2 werd. Gelukkig echter stopte dit THOR niet van scoren, want zo schoot Wout een magnifiek schot van afstand. Ook Jannika en Josse wisten te scoren en zo ging THOR met 2-8 de rust in.
De vervangende coach Lida sprak de A1 goede moed in en zo werd THOR nog zelfverzekerder. Hoewel de 2e helft begon met een tegendoelpunt, scoorde Jannika gelukkig, de 3-9. Ook lukte Bastiaan het om een schot te scoren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 8-14 voor THOR A1. 
Op 12 januari speelt THOR A1 thuis om 18.00 en bent u uitgenodigd te komen aanmoedigen en te kijken naar deze wedstrijd tegen de koploper!
Doelpuntenmakers: Tess (5), Jannika (3), Tom (2), Josse (2), Bastiaan (1), Wout (1).

Op papier leek het een makkelijke wedstrijd te gaan worden voor THOR F1. Helaas was Mees er niet bij, maar met 6 spelers moest het ook lukken.
THOR F1 ging furieus van start en na het eerste kwart stond er al 10 - 2 op het scorebord.  Het tweede kwart ging gelijk op, DKV blijkt een paar goede schutters in de gelederen te hebben. De 11 - 2 was noemenswaardig met een schitterend schot van Mette, haar eerste. Rust stand was 15 -5. De tweede helft was het verzet van DKV gebroken en liep THOR F1 verder uit. De 22 - 5 was zelfs een onbedoeld  eigen doelpunt van DKV.
Het doelpuntenfestijn zorgde voor verwarring over de score, maar op het papiertje van de scheids stond uiteindelijk 24 - 6. Bijna iedereen heeft gescoord, maar nog belangrijker: er werd goed overgespeeld en verdedigd, en THOR F1 had plezier (de toeschouwers ook!)

Agenda

Geen evenementen

Uitslagen

SGV 2 - THOR 2 20 - 12
THOR MW1 - Gemini MW1 22 - 7
HKC A2 - THOR A2 10 - 6
THOR B1 - De Corvers B2 6 - 4
Fortissimo C3 - THOR C1 10 - 1
THOR E1 - Tweemaal Zes E1 22 - 11
THOR E2 - OVVO E7 4 - 8

realisatie: oscreative webdesign