Home kv Thor

Nieuws

Sponsorkliks

Het definitieve programma voor de 2e helft van de veldcompetitie 2018-2019 is bekend. Het gehele programma is vanaf heden te vinden onder Programma. Ook op de teampagina's is het programma nu vermeld. Er kunnen altijd nog wijzigingen in het programma worden doorgevoerd, dus hou altijd de website in de gaten voor het meest actuele programma.

Voor alle jeugdteams (A t/m F-jeugd) geldt dat de chauffeurs voor uitwedstrijden onderling geregeld dienen te worden. 

Beste THOR-leden,

Het zaalseizoen is weer voorbij, de laatste wedstrijden zijn op 31 maart gespeeld. Ben jij nieuwsgierig op welke plaats jullie zijn geëindigd? Dit is te vinden in de KNKV app en op de THOR-site onder tabblad competitie en kies dan linksboven voor standen. Daar zie je bijvoorbeeld dat THOR 1 op de 3e plaats is geëindigd.

Maandag 8 april starten de trainingen weer. De teams zullen doorgaan in samenstelling zoals zij in de zaal zijn geëindigd. Er is 1 verschil dat THOR 3 van de zaal wordt THOR 2 op het veld.

De maandagtrainingstijden zijn:

THOR C1 18:00 - 19:00 uur
THOR B1, THOR A2 en THOR A1 19:00 - 20:00 uur
THOR Senioren vanaf 20:15 uur 

 

De woensdagtrainingstijden zijn:

THOR Kangoeroes 18:00 - 18:45 uur
THOR F1, THOR E2, THOR E1 en THOR C1 18:00 - 19:00 uur
THOR B1, THOR A2 en THOR A1 19:15 - 20:15 uur
THOR Senioren vanaf 20:30 uur

 

Ik wens jullie namens de TC weer veel trainings- en speelplezier op het veld.

Rudy van Bemmel

Zaterdag 30 maart speelde THOR 1, gesponsord door 'Het Wapen van Harmelen' de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Amsterdam 1. De thuiswedstrijd tegen Amsterdam eindigde in een 17-17 gelijkspel en THOR wilde deze laatste wedstrijd winnen.
Na het fluitsignaal liep THOR snel uit naar een 0-2 voorsprong. Amsterdam liet zich van zijn beste kant zien en vocht terug naar de 2-2. Een tijdje ging het scoren bij beide teams moeizaam, en liep de score redelijk gelijk op. Na 20 minuten spelen vielen de goals bij THOR en werd de rust ingegaan met een 7-10 tussenstand. 
In de tweede helft had Amsterdam niks meer te zeggen in de wedstrijd en THOR breidde de score snel uit. Met nog 10 minuten te spelen en een score van 8-17 op het bord, wist THOR dat ze de wedstrijd gingen winnen. Na 60 minuten was de eindstand 12-21. Doordat Vlug&Vaardig ook heeft gewonnen, sluit THOR 1 deze zaalcompetitie af met een 3e plek.
13 april speelt THOR 1 een oefenwedstrijd op het veld, tegen Midlandia. 
Doelpunten: Dylan (7), Damian (4), Matthias (3), Damaris (3), Linde (1), Lars (1), Fleur (1), Lieke (1)
 
23 Maart, THOR 1, gesponsord door ‘Het Wapen van Harmelen’ en Vlug en Vaardig gaan deze zaterdag vol in de strijd om de tweede plek in de standen. De uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig 1 was een krappe overwinning voor de Amsterdammers en dit keer is THOR klaar voor revanche! 
THOR start dan ook sterk met twee vlugge doelpunten van Matthias Kuiken. Na 10 minuten spelen heeft THOR laten zien dat ze op het veld staan om de punten thuis te houden met een stand van 3 - 1. Echter, de Amsterdammers laat al snel zien waarom zij vinden dat ze een tweede plaats verdienen en komen op twee punten voorsprong voor een stand van 4 – 5 in de 17e minuut. Ondanks vele goede aanvallen van THOR weten ze deze niet om te zetten in punten, waardoor Vlug en Vaardig de kans krijgt om uit te lopen. De stand bij rust is 4 – 7. 

Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk * Belangrijk
 
Wijziging lidmaatschap opzeggen!!
Per direct is er een wijziging in de opzegdatum voor het nieuwe seizoen dat start in september. Eerst was dit 30 juni 2019 en per dit seizoen gaat dit 30 april 2019 worden.
Waarom? De Technische commissie moet in mei het aantal teams doorgeven aan de bond voor het seizoen 2019-2020. Zodoende kunnen we nu beter vooraf inventariseren. Uiteraard wordt de teamsamenstelling ook eerder naar buiten gebracht.
De Ledenvergadering heeft hiervoor goedkeuring gegeven tijdens de Algemene Ledenvergadering van november 2018.
 
 
Verder:
Save the date: vrijdag 17 mei 2019, dan verwachten we iedereen voor de verkoop van de stroopwafelactie.
Save the date: zaterdag 6 juli 2019, seizoensafsluiting!
Zet deze data in je agenda en zorg dat je er bij bent! Extra info over de stroopwafelactie en seizoensafsluiting volgen uiteraard!
 
En:
Wil jij een rieten korf in je tuin? Pupillen- of seniorenpaal? Dan kun je er 1 kopen via Judith. Voor slechts €25,00 heb je een voetstuk (voor gras), paal en mand. Dan kun je elke dag korfballensmiley
Bij interesse even een mailtje naar secretariaat@kvthor.nl
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur

Zaterdag 16 maart, het was een goede dag voor THOR 1 uit Harmelen. Na ruim een half uur rijden naar Bussum, speelde het eerste team gesponsord door ‘Het Wapen van Harmelen’ tegen DOC 1 die op dat moment op de zesde plaats in de competitie stond. Wetende dat het kampioenschap aan THOR voorbijgegaan is na afgelopen zaterdag en een aantal spelers nog niet helemaal was bijgekomen van carnaval, bereidde het team zich toch met goede moed voor op de wedstrijd. Ook was de harde kern THOR supporters meegereden naar Bussum.
Simpel en duidelijk spelen, naar de goede kansen zoeken en niet corrigeren als dat te laat is, is kort samengevat hetgeen wat de coach van THOR 1, Jasper van Peursem, meegaf aan het team.

Eindelijk is het dan 16 maart, de dag waarop de F1 kampioen kan worden. Met 6 punten voorsprong op de nummer 2 kon het feest eigenlijk al niet meer stuk.
De jongens en meiden van F1 waren súper gemotiveerd om waardig kampioen te worden door vandaag te winnen van het altijd sterke KVA uit Amstelveen. Onder toezicht oog van de succescoaches Janne en Jochem deden de aanstaande kampioenen nerveus en fanatiek hun warming up. De tribune vulde zich met supporters jong en oud. De coaches hadden een tactische beginopstelling gemaakt met onze sterspelers Robin, Jozua, Evi en als debutant Biennedelavie!
 
Klik op de foto voor een vergroting

Wij, korfbalvereniging THOR uit Harmelen, zijn voor het seizoen 2019/2020 op zoek naar een nieuwe trainer/coach voor ons eerste team.
Ben jij op zoek naar een leuke vereniging vol met enthousiaste spelers die je graag nog wat bij zou willen leren? Dan is dit je kans. Uiteraard staan wij ook open voor trainers die nog in opleiding zijn.
Ons eerste team speelt op het veld 3e klasse en in de zaal 4e klasse.
 
Wat verwachten wij van jou:
• Eén tot twee keer per week een training geven.
• Zaterdag het eerste team coachen.
• Wedstrijdbesprekingen houden met het team.
 
Wij bieden:
• Een jonge enthousiaste selectie waar zeker nog groei in zit. 
• Een goede organisatie.
• Een gezellige vereniging.
 
Ben jij enthousiast geworden en heb je interesse? Stuur dan korte motivatie naar tc@kvthor.nl
Manon Gerritsen, Technische Commissie THOR

Ook dit jaar doet kv THOR weer mee met NL doet. Ondanks dat we nog volop in de competitie zitten, gaan we toch een beginnetje maken en doen we mee met de landelijke actie. De landelijke acte vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 maart. In en om de kantine gaan we van 09.30-12.30 uur aan de slag. Dit zal niet de enige klus dag worden dit voorjaar, aangezien er van alles op de planning staat om de kantine te verbouwen. De wens voor een nieuw plafond is er al een tijdje en gaat nu uitbesteed worden. Daarnaast zal er van alles binnen, maar ook de buitenkant nog geverfd moet gaan worden. Deze verfwerkzaamheden kunnen we natuurlijk zelf. Vele handen maken licht werk, dus stroop de mouwen op voor een mooiere kantine. Houd de site goed in de gaten wanneer de volgende klus dag(en) zijn.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

De KNKV Wedstrijdzaken App
Voor spelers, trainers, ouders en scheidsrechters is de KNKV Wedstrijdzaken App een must. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met Sportlink, het programma waar de leden- en wedstrijdadministratie is ondergebracht.
De volledige afhandeling van wedstrijden vindt plaats in de app via het Mobiele Digitale Wedstrijdformulier, en daarom gebruiken coaches en scheidsrechters het al enige tijd.
Maar ook voor spelers en ouders van spelers is de app handig, omdat het een actueel overzicht van de te spelen wedstrijden geeft. De locaties (en daarmee de routeinformatie) van alle verenigingen is erin opgenomen en wedstrijdwijzigingen komen van zelf voorbij (mits ze natuurlijk via Sportlink lopen). 
 
Ook voor ouders
Ook ouders kunnen gebruik maken van de app. Voor alle jeugdleden jonger dan 16 jaar is het e-mailadres van (een van de) ouders geregistreerd, eventueel naast het persoonlijke e-mailadres van het jeugdlid (het primaire e-mailadres). Ouders kunnen een account aanmaken met hun e-mailadres. Meer informatie over het ouder-account kun je vinden op de supportpagina van Sportlink.
 
Hoe kom je aan de app?
Je kunt de app downloaden in de app store, en bij registratie meld je je aan met het e-mailadres waarop je in Sportlink (ledenadministratie) bent geregistreerd. Voor jonge trainers/spelers zal nog wel eens gelden dat alleen het mailadres van de ouders bekend is. Geef het nieuwe e-mailadres door aan Petra Catsburg (ledenadministratie@kvthor.nl), en zodra het e-mailadres is gewijzigd in Sportlink, kun je met de app aan de slag. 
 
De support is volledig in handen van Sportlink.
 
Zaterdag 9 februari moest THOR A1 aantreden tegen ESDO A1 in de thuishaven. 
De spelers en coaches wisten dat het een moeilijke opgave zou worden om deze wedstrijd te winnen.
Helaas waren er een aantal basisspelers geblesseerd, afwezig of ziek. Waardoor we niet op volle sterkte konden starten. Gelukkig waren onze redders in nood: Janne en Hannah wel aanwezig om het team te versterken. 
De wedstrijd begon en direct zagen we dat THOR A1 het moeilijk zou krijgen. Pasingen kwamen niet aan, doordat ESDO goed in de ballijn verdedigden. Al vrij snel kwam THOR A1 op een 0-4 achterstand. Na een paar tips en aanwijzingen van de coaches, wist THOR de bal wat langer in bezit te houden en begon THOR ook te scoren. Lisa, spelende als heer, maakte de eerste kans voor THOR gevolgd door twee schoten van Tess en Jochem. ESDO voelde THOR weer in op hun hielen zitten en scoorde vrij snel weer. THOR A1 ging met een achterstand van 4-8 de rust in.
In de rust werd verteld dat THOR A1 zich goed herpakte. Helaas was Wout ziek aan de wedstrijd begonnen en kon echt niet meer. We moesten, wegens gebrek aan reserves, met zeven man verder. 
De tweede helft begon en helaas vielen de eerste vijf doelpunten bij ESDO door de korf.
Ondanks de tegendoelpunten had ESDO het best moeilijk tegen drie personen spelen in een vak. De dames konden met gemak onder druk schieten, helaas kwamen daar geen doelpunten ukt. Jochem ving in dat vak een hoop ballen af en wist zelfs nog zijn trucje onder de korf uit te voeren en na drie keer scheepsrecht scoorde hij hem eindelijk! 
De tweede helft heeft THOR A1 goed gespeeld, maar helaas te weinig doelpunten om de wedstrijd te doen winnen. De eindstand was 7-15.
9 maart heeft THOR A1 om 12:45 uur thuis zijn volgende wedstrijd tegen SDO A2 uit Kamerik. In die tussentijd zal de A1 hard trainen om nog beter te worden!
Doelpunten: Tess (3), Jochem (2), Jannika (1) en Lisa (1).
 

Agenda

Stroopwafelactie
vr mei 17
Seizoensafsluiting
za juli 06

Kantinezaken

9 of 10 mei 2019

Schoonmaken: THOR 2

Woensdag 24 april 2019

Kantinedienst:

20:15 - 21:30 : THOR A1

Zaterdag 11 mei 2019

Kantinedienst:

12:00 - 15:00 : Marc & Martin
15:00 - 17:00 : Leonie & Peter
17:00 - einde : THOR 1

Uitslagen

Badhoevedorp 1 - THOR 1 14 - 7
Badhoevedorp 2 - THOR 2 14 - 5
THOR A1 -  De Corvers A1 10 - 4
THOR B1 - Reflex B1 8 - 2
THOR C1 - De Corvers C1 2 - 4
THOR E1 - Fortissimo E1 5 - 6

realisatie: oscreative webdesign