Afgelopen zaterdag stond er een mooie wedstrijd op de planning. Na de krappe winst vorige week in Kockengen werden de gasten van De Corvers uit Hilversum ontvangen aan de Sportlaan in Harmelen.

In de basis begonnen deze week: Benjamin Gerritsen, Matthias Kuiken, Mark van Dorssen, Danny Looman, gesteund door het dames kwartet van Damaris Kuiken, Sylvana van Schaik, Linde Komduur en Lieke Looman onder leiding van trainer/coach Jasper van Peursem.
Een flitsende start stond aan de basis van een mooie middag, via doelpunten van alle 4 de heren kwam de eerste voorsprong van 5-0 op het scorebord. Het leek er hierna even op dat de concurrentie een comeback zou maken, de score liep op tot slechts 2 verschil bij stand van 8-6. Hierop werden de touwtjes weer even aangetrokken en de voorsprong naar de rust uitgebouwd tot 12-6.

Na de rust weer snel het veld op om de overwinning veilig te stellen werd het plan. Moeder natuur gooide met een hevige stortbui even roet in het eten en zorgde voor flinke plassen op het kunstgras. Veel indruk maakte het gelukkig niet op op de hoofdmacht van THOR. Via goede lange aanvallen en mooie actie werd de score uiteindelijk beslist op 21-10 een ruime en verdiende overwinning voor de Harmelense equipe!

De doelpunten kwamen van: Danny (4), Benjamin (5), Matthias (3), Mark (6), Linde (1), Sylvana (1), Lieke (1)

Met 2 overwinningen staat de ploeg momenteel op de eerste plaats, maar is de competitie nog lang niet voorbij en moet er elke wedstrijd nog hard worden gestreden. Volgende week reist de ploeg af naar Huizen om wederom voor 2 belangrijke punten te strijden!

Wist je dat:

• Lieke een prima invalbeurt maakte voor de helaas geblesseerde Simone
  • De blessurebank vooral gevuld is met dames
  • Damaris als enige basis speelster deze wedstrijd niet gescoord heeft
  • Corinda volgens de fysio 6 weken was uitgeschakeld, er nu 3 weken op heeft zitten en na hard rekenwerk er dus nog 3 heeft te gaan.
  • Bijna de hele selectie na de wedstrijd zat te kijken hoe Jack door de plassen aan het rennen was, en stiekem misschien wel hoopte op een kleine duikeling.
  • Daniël, de broer van Matthias wellicht toch nog lid gaat worden om eens een wedstrijd te spelen bij Thor 3.
  • Matthias met een show-off doorloopbal de 20e treffer maakte.
  • De selectie met een groot deel na de wedstrijd gezellig samen heeft gegeten
  • Korfbal een gemengde sport is, maar tijdens het eten er duidelijk een mannen en vrouwen tafel was.
  • Benjamin momenteel de topscoorder is van THOR 1

Schoolkorfbaltoernooi