Home kv Thor

Nieuws

Sponsorkliks

7:30…. Mijn wekker gaat…o ja het is eindelijk zover…

Vandaag is het schoolkorfbaltoernooi. Het toernooi dat voortgekomen is na een actie van een aantal enthousiaste leden om de korfbal weer meer onder de aandacht te brengen bij Harmelense jeugd.

Het begon allemaal met een plan voor het VSB-fonds om geld te krijgen voor korfbalpalen en een schoolkorfbaltoernooi. Nou dat plan werd gezien door het fonds en is beloond met 5.000 euro en zo konden we aan werk om ons plan te gaan uitvoeren. Na vele uurtjes werk en inzet was het dus nu zover.

Spullen waren geregeld, vrijwillers waren op de hoogte, EHBO geregeld, poffertjesmix in huis, attentie voor de kinderen in orde en de ballen om de scholen kado te doen waren er ook De scholen hadden gisteren in de namiddag al een mooie multikorf op plein erbij gekregen. Met dank aan Van Bemmel Tuinen voor het plaatsen hiervan!

Snel wat eten en op naar het THOR veld. Daar aangekomen waren er al helpers en konden we beginnen met de opbouw van de velden en de spelletjes voor de kangoeroe training speciaal voor de kleuters… maar waar was nou die sleutel van het materialenhok??? Toen kwam bij mij toch wel de stress… allemaal enthousiaste kinderen zo meteen maar geen materiaal… dat kon echt niet!!!

Na wat bellen is iemand gekomen om het slot open te zagen en uiteindelijk kwam de sleutel voor het andere hok van de BSO medewerker en konden we gaan beginnen met de opbouw. Weliswaar in een hoog tempo, maar wat hielp iedereen super goed mee!!

Nou iets later dus dan gepland, konden we gaan beginnen met het toenooi. De groepen 3 tot en met 8 speelden op het kunstgrasveld en de kleuters gingen een spellencircuit af op het grasveld.

Wat hebben mijn mede organisatoren en ik genoten van de blije snoetjes van ieder kind. Soms ook een traan omdat het toch niet helemaal “eerlijk” ging, maar uiteindelijk maakten die ook plaats voor weer een lach!

Halverwege was er even een pauze om wat te drinken en tussen de spelletjes door kon je met je team poffertjes eten en even bijkomen want soms ging het er fanatiek aan toe!

De gehele ochtend werden we voorzien van vrolijke muziek en kon er nog even lekker gedanst worden.

Tijdens de ochtend kwam ook nog de kangoeroe van de KNKV het veld op en werd er een heuze polonaise gelopen en kon je knuffelen of op de foto met de kangoeroe. Sommige kleuters vonden het nog spannend maar kwamen uiteindelijk toch ook wel dichterbij.

Op het einde van de ochtend werden de laatste wedstrijden gespeeld en daar klonk dan ook het fluitsignaal… de spanning steeg en na het tellen van de punten kwam de voorzitter van THOR met de uitslag van het toernooi.

Zo is bij groep 3-4 de beker naar de Notenbalk gegaan, bij groep 5-6 is de beker naar de Fontein c gegaan en bij groep 7-8 eveneens naar de Fontein b gegaan. De scholen hadden ook hun directrice of afgevaardigde op het THOR veld staan en die mochten symbolisch de paal met daar bij behorende ballen in ontvangst nemen. Voor ieder kind die hier vanmorgen mee heeft gedaan was er een mooie bidon met het THOR logo erop die mede mogelijk is gemaakt door de Club van 50. Zo kunnen de kinderen nog eens terug denken aan deze gezellige ochtend want dat was het in mijn ogen zeker!!!

Tot slot wil ik de vele vrijwilligers die ons geholpen hebben bedanken voor hun inzet want zonder hun was het zeker niet gelukt!!!

Daarna nog even opruimen en kan ik nog lekker nagenieten van deze ochtend…

TOT VOLGEND JAAR!!!!!

Klik op de foto's voor een vergroting

 

realisatie: oscreative webdesign