Afgelopen zaterdag mocht het 1e van THOR, gesponsord door "Het Wapen van Harmelen", aantreden voor een uitwedstrijd. Dit keer tegen Oranje Nassau in Amstelveen. Er scheen een heerlijke zonnetje. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelde THOR 2. Deze wedstrijd werd helaas verloren met 14-8. Om 15.30u startte de wedstrijd van THOR 1.

Nieuw in dit seizoen is dat je als coach tijdens de wedstrijd een time-out kan aanvragen. 1 Minuut om je team nog snel aanwijzingen te geven die ze direct kunnen gebruiken. De opdracht vooraf was duidelijk: houd het spel simpel; maak het voor onszelf niet te moeilijk.

De wedstrijd liep in het begin redelijk gelijk op. Er waren felle duels, met name bij een aantal heren. De scheidsrechter had er een zware taak aan om dit in goede banen te leiden.
Opvallend aan deze duels was dat de scheids voornamelijk strafworpen gaf aan de tegenstander. Een time-out was dan ook even nodig om weer orde op zaken te stellen.

De ruststand werd 9-6 waar 9 doelpunten van de tegenstander er 6 gescoord waren uit een strafworp. Met deze stand de rust in kunt u als lezer wel raden, denk ik, wat de opdracht voor de 2e helft werd. Verdedigend veel minder overtredingen en vooral minder strafworpen tegen krijgen. Aanvallend simpel blijven spelen en de goede kansen benutten.

THOR kwam een stuk sterker uit de kleedkamers. Er werd “gevochten” en we kwamen terug tot 9-8. Het was duidelijk te zien dat er minder overtredingen werden gemaakt. En THOR bleef zelf ook mee scoren.
6 Minuten voor het einde stond er dan ook 15-14 op het scorebord. Een spannend slot van de wedstrijd. Helaas trok Oranje Nassau aan het langste eind en wonnen zij deze wedstrijd met 16-15.

THOR was heel dichtbij maar heeft voornamelijk in de eerste helft teveel weggegeven. Van de 16 tegen doelpunten zijn er 7 strafworpen gemaakt. THOR weet wat ze bij de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau moeten gaan doen. Deze wedstrijd had in elk geval niet verloren hoeven worden.

Komende week weer met z’n allen volle bak trainen zodat we zaterdag in een thuiswedstrijd kunnen aantreden tegen Crescendo 1. Alle support is welkom!

Doelpunten: Mark (3), Dylan (3), Damaris (3), Fleur (2), Lars (2), Matthias (1), Lieke (1)

Stroopwafelactie
vr mei 17