Zaterdag 16 maart, het was een goede dag voor THOR 1 uit Harmelen. Na ruim een half uur rijden naar Bussum, speelde het eerste team gesponsord door ‘Het Wapen van Harmelen’ tegen DOC 1 die op dat moment op de zesde plaats in de competitie stond. Wetende dat het kampioenschap aan THOR voorbijgegaan is na afgelopen zaterdag en een aantal spelers nog niet helemaal was bijgekomen van carnaval, bereidde het team zich toch met goede moed voor op de wedstrijd. Ook was de harde kern THOR supporters meegereden naar Bussum.
Simpel en duidelijk spelen, naar de goede kansen zoeken en niet corrigeren als dat te laat is, is kort samengevat hetgeen wat de coach van THOR 1, Jasper van Peursem, meegaf aan het team.

Snel na het startsignaal van de inmiddels goed bekende scheidsrechter, wist het thuisspelende team het eerste doelpunt binnen te slepen. Een domper voor THOR en Matthias Kuiken zijn reactie daarop kwam vlug daarna in de 3e minuut van de wedstrijd. Het eerste gedeelte van de eerste helft verliep ongeveer op dezelfde manier. Een poging tot het maken van een voorsprong door een doelpunt van het ene team werd neergeslagen door een snel daarop doelpunt van het andere team. Bij de 6-7 begon THOR in te zien dat dit niet langer op deze manier door kon gaan. Een afstandsschot van Sylvana van Schaik en twee daarna van Dylan Burggraaff zorgde voor een ruime uitloop vóór het fluitsignaal voor de rust.

Bij de bespreking was voor iedereen duidelijk dat de speelwijze aan het einde van de eerste helft doorgezet moest worden. Hoewel dit vaak toch nog moeilijk blijkt te zijn voor het team, leek het erop dat dit toch echt de wedstrijd was waarin dit waargemaakt moest worden.

In de tweede helft bleek dat THOR haar woord kon houden en speelde, door middel van goed samenspel en het uitstellen van kansen tot de juiste momenten, de wedstrijd uit. Een wissel van Fleur van den Bosch voor Lieke Looman was een zogenoemde “Gouden wissel” want Fleur wist onder andere te zorgen voor 3 doelpunten voor de Harmelense ploeg. Daan Lekkerkerker kreeg ook nog foutloze speelminuten op de plek van Damian van der Neut. Het eindsignaal van de wedstrijd was goed voor een 8-20 eindstand. Een topprestatie van THOR na wat wisselende uitslagen in de 2e helft van het zaalseizoen. Na 6 minuten speeltijd nam Daan met liefde alle felicitaties van de tegenstander in ontvangst. Onder het genot van een uitstekende burger bij de Gouden bogen werd de wedstrijd, en meer, nabesproken.

Komende zaterdag speelt THOR 1 thuis om 16:20 tegen de rivaal in de competitie op dit moment, Vlug en Vaardig uit Amsterdam. Dit belooft een enorm spannende wedstrijd te worden voor het verdedigen van de op dit moment gedeeld 2e plek door beide teams. Een volle tribune met supporters kan deze wedstrijd doen omslaan in een overweldigende winst voor THOR na de nederlaag van 17-16 in Amsterdam een paar weken terug. Wij hopen u te zien komende zaterdag!

Doelpunten: Matthias Kuiken (5), Damian van der Neut (4), Sylvana van Schaik (1), Lars Catsburg (2), Dylan Burggraaf (4), Damaris Kuiken (1), Fleur van den Bosch (3)